Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Eggert är borta = snöstormen är här.

Såklart. Det tog inte mer än en natt efter att Eggert åkt innan snöstormen kom hit. En sån där vinande piskande storm som gör att snön ligger i drivor över vägen och det är svårt att överhuvudtaget vara ute. Glöm att rida. Är det inte typiskt? Och mitt i stormen dök en lös och mycket vild häst upp på vägen som ingen vet vems den är. Stackaren är totalt omöjlig att få tag på och väldigt upprörd. En man som kom körande på vägen och som jag stoppade tror att hästen kommer från en gård på andra sidan ån som igår skiljde slaktfölen från sina mammor och att stoet nu upprört letar efter sitt föl. Det gör ont i hjärtat av att tänka på det. Vi skiljer alltid fölen när de är så pass gamla att sto och föl redan skött det mesta utav avvänjningen själva. Än är fölen alldeles för små för att det har skett.

Föl som går längre med sina mammor blir överlag tryggare och eftersom de inte kan till hundra procent tillgodogöra sig annan mat förrän de är åtta månader, så får man vänta till dess. Eftersom det inte spelar någon roll med slaktföl, så brukar avvänjningen då ske tidigare.

Snöstorm och upprörd lös häst första dagen ensam på gården alltså. Så länge det inte blir långt strömavbrott dock så är jag beredd på det mesta.

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment