Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Jakten på ripor – the beginning.

Det är inte varje dag man möts av två gevär i bilen. Men i fredags var det första dagen på Island för ripjakt och givetvis skulle halva byn ut och jaga. Så även Eggert och efter lite tjat (egentligen nämnde jag bara att jag ville följa med och han blev mycket nöjd över detta) från min sida så fick jag följa med. Vi åkte upp till “Heden”, där fåren går på sommaren. Det är en yta som är cirka 22 km lång och ännu bredare. Ganska stort alltså.

Dessvärre låg det snö där, vilket gjorde att det var ganska svårt att se riporna, som för det mesta är vita eller grå. Dessutom gömmer det sig gärna och heden är som ett hav utav grästuvor, perfekta för ripor att gömma sig bakom.

Vi stannade där vi såg spår i snön efter ripor men nästan varje gång så såg vi inte en levande varelse så långt ögat nådde. Och då använde Eggert till och med kikare. Så istället för att skjuta ripor, sköt jag av ett gäng bilder.

Sen blev Eggert hungrig och plockade fram matsäcken. Den bestod utav “Corny”, bananer och chokladmjölk.

Sen blev det spontant “jaktmöte”, när tre bilar möttes mitt ute i ingenstans. I en bil hade de skjutit fyra ripor, men alla var överens om att det var väldigt lite ripor i år.

Sen hittade vi en ripa, men hon var, enligt Eggert “very scared”, så hon fick flyga vidare. Fast först fick jag spår henne bakom en grästuva. Dte som syns på bilden långt bort är förövrigt två jöklar. Eriksjökull och Longjökull. Har ingen aning om det stavas sådär, men det lät rätt.

Eftersom vi åkte hem efter tre timmar, tomhänta, var Eggert mycket glad över att vi iaf såg en ripa, och en havsörn, så att vi kunde kalla utflykten för sightseeing för mig. Kul! Ha en känsla av att Eggert kommer fara ut på mer ripjakt, to be continued…

P.S. Innan jag vaknade hade Eggert redan varit ute och skjutit en ripa såklart, så helt lottlös var han inte..

 

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment