Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Flocken blir större.

Tidgare hade vi bara fem hästar “hemma”, dvs, hästar som står inne på nätterna och som jobbas med. Det var Draumur och Harkir, de två unghingstarna och sen Sólbrún, Thröm och Snodur. Nu har vi fått tillökning utav två damer, Spes och Konst.

Spes är bara hemma för att hon enträget försöker rymma över till granngårdens hingstar. Men vi vill inte att hon ska dit. Sist var hon tydligen borta i 1,5 år (!!) och kom hem med ett föl. Granngården är en kött-gård, dvs de föder upp hästar för slakt, så det känns ju bättre om Spes håller sig hemma framöver.. (Apropå hästkött. Vi åt middag häromdagen, väldigt gott kött. jag tänkte direkt nöt, men kunde inte komma på vilken del det var vi åt. Och när jag frågade vad det var för kött så fick jag svaret “Föl.” Inte direkt ett svar jag är van att få på den frågan.. Men det var gott!)

Konst ska jag jobba med och utbilda, men jag har ingen aning om hur mycket tränad hon är innan. Hon är fyra år och enligt Eggert ridbar, men vad det innebär har jag ingen aning om..

  • Alltså det är så sjukt vackert så manb får ståhud! Eller va säge rman…gåshud kanske..! Ja ja, du vet vad jag menar! Svara när man ringer jänta!

    Lini

    October 27, 2011

  • Det låter som att du har det helt fantastiskt på island. Jag har en liten fundering bara. Jag undrar lite hur du känner inför att äta häst osv. när du är en sån djurmänniska. Jag personligen skulle inte ha problem med det och vi äter mycket kött hemma, men det är viktigt för oss att köttet kommer från bra ställen och att djuren mått bra. Men vi har familj som är hästintresserade som bara skriker i högan sky över de här diskussionerna och hävdar att de minsann aldrig skulle kunna äta exempelvis häst. Hur funderar du? :)

    sara

    October 27, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment