Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Run Forrest, run!

Åh jisses vad jobbigt det är att springa. Det må vara underbart, skönt för kropp och själ, meditativt och ibland fyllt utav runners high också. Men det är jobbigt!

De första vändorna fyra minutare var dock lätta och benen pinnade på fint. Solen gassade och när jag sprang förbi soldyrkare längs med Norr Mälarstrand och Rålis så förstod jag varför folk valde den här tiden utav dygnet för att sola och inte springa. För det blev snabbt väldigt varmt. Tummen upp för få rökare och inte såå mycket folk i vägen. Bra!


Stockholms innerstad, i like!

När jag hade kommit någonstans halvvägs så började det bli jobbigt, vilket märktes både på tempot och på att mitt sneglande på klockan tätnade. “Har det gått fyra minuter snart?” Men fyra minuter är psykologiskt en väldigt bra tid. Det känns som ingenting, efetr två minuter har man gjort hälften och när man bara har en minut kvar är man nästan klar. Sen att det skulle upprepas elva gånger var lite jobbigare..

Någonstans i mitten hade jag också problem med vägval. I Sundbyberg bodde jag tacksamt precis bredvid lötsjön och Råstasjön, ett varv runt båda sjöarna var fem kilometer, en vända man lätt kunde utöka utan problem. nu när jag bor på Kungsholmen så känns den ultimata vändan att följa vattnet runt ön, vilket är ungefär 10 km. Men jag har ingen bra kortrunda. Hur man än gör så måste man lämna vattenkanten och bege sig in mot de mer stadslika delarna om man vill springa kortare än en mil. Jag gillar det inte!

Ni andra stockholmare, har ni något tips på en bra vända?

När de 55 minutrarna var avklarade hade jag tagit mig drygt 7 km, svettats 20 liter, bränt mig på ryggen och avklarat dagens träningspass med bravur. Hurra för mig!

 • När jag står på gåbandet kan jag inte kolla på klockan alls. När det känns som en timme och det endast gått 20 minuter blir jag helt knäckt. Våga vägra klocka ;)

  n00bis

  June 2, 2011

 • Åh, den känslan känner jag igen! Hur kan en minut gå så fruktansvärt långsamt?

  ÄtaTränaKämpa

  June 6, 2011

 • Hurra hurra! Vilken härlig runda! :) Du är grym Ella. Och vilka underbara bilder! Nästan lika fint som i Halmstad ;) Men bara nästan.

  Jenny

  June 2, 2011

 • Tack fina Jenny!

  ÄtaTränaKämpa

  June 6, 2011

 • Hagaparken!! Jag kan springa med dig!!! Heja!

  Annie

  June 2, 2011

 • Annie, det vore jättekul! Men det går inte så fort för mig än.. :)

  ÄtaTränaKämpa

  June 6, 2011

 • Bra kämpat! Det var varmt igår, och när man är seg på att ge sig ut…..Men då är det ju såå mycket skönare när man har gjort det!
  Jag bor precis i närheten av dig, och jag är så tråkig att jag ibland springer från Orangeriet bort till bron vid Karlbergskanalen och vänder…det är typ 7 km. Mindre folk den vändan, och den är fin, men lite väl platt…:) Borta vid Karlberg finns ju fina spår, man kan ju cykla dit?

  Nina

  June 3, 2011

 • Runt karlberg har jag aldrig sprungit, bra idé! tack!

  ÄtaTränaKämpa

  June 6, 2011

 • Promenader under härliga dagar är det absolut bästa som finns! :) Duktig du är!

 • Över västerbron och en runda runt Långholmen är också ett alternativ!

  Gabbi

  June 6, 2011

 • Långholmen och Reimersholme runt är ca 5 km och fint att springa. Eller spring Norr Mälarstrand och Söder Mälarstrand, dvs från Rålis via stadshuset och gångbron mot riddarholmen, vidare mot gångbron som går till söder mälarstrand, fortsätt sedan längs vattnet och avsluta med västerbron, är ca 6-6.5 km beroende på var man börjar.

  Katrin

  June 7, 2011

 • Bra jobbat! om du kör genom Rålis och tar lindhagensgatan så kommer du ner till vattnet vid Karlberg utan större avvikelse och folkmassa :) en kör du kungsholms strand till stadshuset och tillbaks norr mälarstrand. Fin runda med mycket vattenkontakt!
  Annars är som sagt Karlberg en favorit. Skog och hinderbana!

  Katarina

  June 7, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment