Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

True love.

(Sorry sambon, idag är det cykeln som står i centrum.)

Gud vad jag älskar min cykel! Jag påminns om det varje gång jag tar med den på äventyr. Och nej, den är inte lika snabb som andra supercyklar, den är lite rostig och dan. Men likväl så är den helt fantastisk. Måhända en aning för liten för mig och mer robust än snabb.. Jag har därför börjat fundera på att skaffa mig en kärlek till, en lite snabbare variant. Jag vill ha en cykel som rullar av sig själv när det är nedåtlut, som man träningscykla med och som kanske ger lite mer tillbaka än vad min cykel gör just nu. När jag trampar vill jag att det ska hända grejer. Å andra sidan vill jag nog inte ha en cykel som är superkänslig utan som man kan cykla en kilometer med på grusväg om det krisar och där däcken inte bara går sönder titt som tätt. Jag vill ha ett eldigt fullblod som samtidigt är trygg, robust och stabil som en lugn nordsvensk.

Tiotusenkronorsfrågan lyder, vad för typ av cykel ska jag skaffa mig?

 • En hybrid kanske vore något? Ett bra mittemellanalternativ tycker jag.

  Pernilla

  May 13, 2011

 • Åh vilken glad liten rackare! Älskar färgen! :D

  Helena

  May 13, 2011

 • En cyklocross eller en hybrid är i så fall mitt svar. På crossen har du ju samma geometri på ramen som en racer i stort sett, vilket ger större möjlighet att variera sittställning vilket är skönt om man ska cykla längre rundor. På den kan du dessutom lägga på racerdäck eller “vanliga” mönstrade däck, vilket innebär att du kan använda den på fler underlag än vad du gör med en lvg-cykel.
  Hybriden är ju en helt ok variant också tycker jag, är lite osäker på vilka däck man kan lägga på där men det lär de veta i cykelhandeln.

  Ett sista tips är därför att gå till en riktig cykelhandlare när du ska köpa din cykel, en som har utbud och kunskap att hjälpa dig med dina frågor.

  Millis

  May 13, 2011

 • Jag har en Crescent Rissa i mitt stall. En supercykel för vardag och fest! Rekommenderar starkt. http://www.crescent.se/stadscyklar/cyklar/rissa-738-8-vxl/

  pilla

  May 13, 2011

 • Jag har en Nishiki Racerhybrid som jag är nöjd med. Går att ha lite olika däck och jag har ett par som är lite hållbarare. Jag cyklar med den till och från jobbet och tränar på den. Jag vill dock också ha en kärlek till. En som kanske kräver lite mer omsorg men som är lite snabbare på landsväg :)

  Ida

  May 13, 2011

 • En hybrid/urban. Min stadsscykel är en Scott Sportster och den har hängt med i många år nu. Är toknöjd. Har den till jobbet och när jag cyklar runt i stan. Den tål enkelt grus och trottoarkanter. O den rullar bra. Jag rullar om folk som trampar. Har varit kär länge i den :)

  Nu har jag ju en ny darling, min racer, men jag använder dem i helt olika samanhang. Kolla cykel-kategorin på bloggen. Orkar man scrolla dyker den gamla Scotten upp efter en stund :)

  Cykloteket har mkt cyklar och livstids gratis service!

  Erika

  May 13, 2011

 • Idag har jag en 21 växlad street cykel, men skulle vilja ha en hybrid till nästa säsong för tror inte en racer är något för våra gropiga landsvägs vägar här ute på landet

  Hanna

  May 13, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment