Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Varför yoga suger:

Snubblade över det här blogginlägget för någon dag sedan, med rubriken “Why yoga sucks”.

Jag tyckte det var oerhört klokt och insiktsfullt skrivet och kan verkligen rekommendera er att läsa det. Om ni yogar, funderar på yoga eller verkligen inte är intresserade av yoga. Läs!

Yoga pretty much sucks. It’s challenging, sweaty, uncomfortable, confronting, time-consuming, humbling, and hardly ever fun. It takes loads of time and patience, and I have little of either; many places to go, people to see, things to do. I wish there were another way, something easier, a pill that makes me feel as good and healthy and alive as Yoga does.

 • Ja vad skall man säga… Jag funderar mest på vad som driver en människa att skriva en sådan text. Att träna gör man väl för att man vill må bra och för att det är kul. Om man verkligen bryr sig så tar man den tiden utan problem. Personen bakom texten är garanterat hyfsat lat och bekväm och stortrivs förmodligen i soffan med en påse godis.

  Varför se det som ett problem då man varken bryr sig om hälsan eller om träning?

  JOHN

  April 4, 2011

 • John, läste du hela inlägget? För texten ironiserar ju just över det som du pratar om. Att det krävs en ansträngning för att utvecklas. Kontentan i texten handlar ju om varför mannen ifråga älskar yoga och hur mycket yoga ger honom som människa. Och att det är värt all det som kan upplevas som jobbigt på grund av allt man får ut av det. På alla olika plan.

  “Unfortunately, there can be no positive growth without consciousness, without attention, without intention. Paying conscious attention is Yoga, and it’s not easy and it’s not fun. Yet I would rather grow positively, consciously, than change according to the whims of my distractions. Yes, Yoga sucks, but feeling alive and aware ROCKS. See you on the mat!”

  och i en senare kommentar skriver han det sjävklara. “of course yoga dosn’t suck”
  När jag läste texten upplevde jag den som starkt ironisk kring dte faktum att folk gärna vill ha en förändring, men inte gärna förändrar sig eller vill anstränga sig för att nå en förändnring, men med yoga så krävs det hängivelse och fokus. :)

  ÄtaTränaKämpa

  April 4, 2011

 • Ja, jag läste det på samma sätt som dig Ella :-)

  Millis

  April 4, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment