Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Morgonlöpning på rätt sätt.

Oj, vad bra det gick imorse! Inte för att jag var pigg när jag vaknade eller så, jag ville mest dö när klockan ringde. Men så fort man får på sig kläderna och kommer ut så känns det ju mycket mycket bättre. Riddarfjärden låg vackert spegelblank längs norrmälarstrand och det var friskt utomhus.

När jag började springa och kände efter hur det kändes, så ökade den bra känslan på ordentligt. Dagens pass var enligt mitt halvmaraprogram, tre km på ca 21 minuter. Jag tycker om att springa på morgonen, för jag får helt plötligt en mycket mer avslappnad inställning till min prestation med tanken “det är ju på morgonen”. Den tanken och det obrydda sättet att se på min prestation, att jag inte kräver så mycket utav mig,har en förlösande effekt på min prestation. Inte helt förvånande. Ju mindre press, desto lustfullare löpning.

Löpningen kändes lätt idag. Eller, konditionen är fortfarande sådär, men all shape med dessa förbannade knäböj och utfall, har verkligen gjort skillnad. För mina ben känns uthålliga och starka. Lätta och snabba. Så roligt när man känner skillnad. Jag känner hur jag orkar hålla hållningen och att bålen blivit lite starkare. Fantastiskt.

Jag gick i uppförsbackarna och ändå sprang jag 3 km på 22 min. Sist när jag sprang på 21 minuter, så fick jag slita i varje steg. Idag kändes oförskämt lätt, även om det samtidigt var oerhört jobbigt såklart. Dessutom kände jag inte något i foten, min löp-vilovecka med voltarengel tycks ha gjort under för foten! Vilken fantastisk start på dagen!

Hur gick det för er andra, kom ni upp?

 • jag kom också upp!!! fantastiskt vacker bild!!

  Träningsglädje

  April 14, 2011

 • Jag kom också upp! Betade av 12 km och kan nu åka på konferens i 4 dagar utan att känna pressen att ha långpasset ogjort på lördag :) Bra jobbat alla ni andra som också kom upp!

  Ida

  April 14, 2011

 • Ja! Men väl på gymmet så upptäckte jag att jag glömt mina skor. Tusingen. Härligt att det kändes så bra för dig!

  Jenny

  April 14, 2011

 • grymt jobbat! =)

  halsonoten

  April 14, 2011

 • Bra jobbat alla! Synd på skorna Jenny..

  ÄtaTränaKämpa

  April 14, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment