Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Yinyoga på Omyoga

Det var alltså premiär för mig på Omygoga ikväll. Yin stod på schemat och jag hade höga förväntningar efter de tre fantastiska passen yin jag var på när jag var på Hawaii. Tyvärr tycker jag inte att kvällens pass var så mycket att hänga i julgranen. Lokalerna var trevliga, ljusa och framförallt väldigt lugna och vi fick trevligt bemötande av personalen när vi kom.

Yin för mig är en nästan meditativ form av yoga, som inte går att jämföra med någon av de andra, mer fysiska yoga formerna. Yin handlar om att få kroppens bindväv mer elastisk och mjuk och man jobbar med helt avslappnade muskler i olika positioner som man håller länge. Under passet saknade jag flera “nyckelpositioner” för höfterna och baksida lår, men kanske mest saknade jag vägledning genom passet. Jag vill bli påmind om hur jag ska tänka, hur jag ska andas, varför jag ska göra det och hur jag ska bemöta de känslor som kommer upp. Jag vill ha hjälpa att hitta flowet och att inte tappa bort mig i andra tankar. Jag vill bli inspirerad och känna att jag får tid att hitta positionen och att förstå den innan tiden börjar ticka. Jag vill ha låång tid i varje position.

Instruktören idag lyckades inte riktigt nå mig. Men jag kommer ge Omyoga flera chanser. Jag är på väg att bli förälskad i yinyoga, på riktigt och måste hitta ett ställe där jag kan utveckla den förälskelsen.

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment