Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

LifeGene

I samma veva som Erika bestämde sig för att delta i forskningsprojektet LifeGene gjorde jag det också. Jag har funderat lite fram och tillbaka men anser att fördelarna är väldigt stora av att välja att delta i en så pass omfattande forskning kring hälsa. När man briner för något, i det här fallet hälsa och allt vad det innebär, hur gener, omgivning och samhälle kan påverka den, så är det inte mer än rätt att man hjälper forskningen framåt genom att ställa upp som deltagare. Dessutom innebär deltagandet för mig att jag får gå på hälsokoll vart femte år. Superbra!

Man får fylla i ett omfattande formulär oline, där får man även reda på de provsvar man får utav testerna som görs på hälsokontrollen.

Hemoglobin
Långtidssocker (IFCC)
Snabbsänka (CRP)
Njurvärde (Kreatinin)
Kolesterol
Apolipoprotein A1
Apolipoprotein

Annars mäts:
Längd
Midje- höft- och bröstkorgsmått
Vikt
Fettfördelning i kroppen (ett komplett BMI ingår)
Blodtryck och puls
Hörsel

Det ska bli jättespännande att följa med i det här projektet. Tycker du att det låter intressant? Läs mer här.

 • Håller med att det låter intressant och speciellt att man får en grundlig hälsounderökning.
  Funderar också på att ställa upp, är ju bra att man kanske kan hjälpa framtida generation. Har ju varit med i tidigare forsknings projekt fast då ang min epilepsi.

  Hanna

  February 26, 2011

 • Jag är med fast jag hoppade på för något år sen :) Jättekul att få vara med tycker jag!

  Cissi

  February 26, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment