Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Vad jobbigt det var?!

Alltså, gårdagens pass borde inte varit särskilt pulshöjande. Jag var rätt kaxig när jag begav mig ut. Sammanlagt fem ynka minuters löpning/jogg. Hur jobbigt kan det bli?

Sen visade det sig att det KAN bli rätt jobbigt. Om man inte har sprungit på länge, eller ens tränat på länge, så tar ju konditionen som sagt stryk. OM man dessutom minns sig sjäv som en lätt gasell som flyger fram över snömodden, så tar man oftast i lite väl myckt. Mitt tempo i en-minuters ruscherna, var lite väl optimitisktigt planerat. För jag har varken tempo elle rork i kroppen. Pulsen stack iväg och jag flåset likaså.

Men även om det var jobbigt, så var det kul (eller är det en efterkonstruktion?). Löpningen gör något väldigt bra med kroppen och det här med att följa ett program verkar vara min modell. Ingen risk för att gå ut för hårt, springa för långt och för fort i början,  utan två till tre pass löpning i veckan, är strålande.

Jag var ute i 35 minuter, toppade pulsen på 186 bpm och var duktig och stretchade direkt när jag kom hem. Känner mig som en ny människa idag.

Återigen: träning GER energi och gör mig till en BÄTTRE människa.

 • Bra kämpat!!
  Det är riktigt frustrerande om man en gång vart snabbare och smidigare, än vad man är idag. Så är det för mig….jag kan bli togkig på mig själv att jag springer så sakta och saknar flås.
  Själv så sprang jag på löpbandet igår. Det går sakta sakta men jag ökade farten för varje km och det var drygt som FN.
  Men idag är jag superpigg!!!! Längtar till nästa träningspass ;-)

  Sussi

  January 26, 2011

 • Åh, vad inspirerad jag blir av dig Ella :-) Jag tränar ju på bra med allt annat, men löpningen är liksom det där som jag aldrig tar tag i trots att jag ju tycker det är så himla kul. Nu ska jag också lägga upp ett riktigt snällt nybörjarprogram så jag inte heller riskerar att gå ut för hårt direkt i början, vilket alltid är mitt stora problem… sen kommer benhinneproblemen som ett brev på posten.

  Vi ses kanske på Blasten i helgen, jag kommer absolut fram och säger hej om jag får syn på dig :-)

  Millis

  January 26, 2011

 • ja!!! helt rätt!! träningen ger energi!! =)

  emliscious

  January 26, 2011

 • Bra Ella!

  Jag måste tyvärr stilla mig ett tag. Har på senare tid fått hjärtklappningar efter bara ett par minuters jogging. Var på vårdcentralen igår och fick remiss till en hjärtspecialist. Fram till mitt besök där får jag inte anstränga mig. :(

 • H Ä R L I G T , njutbart, underbart!!!

  I takt med att vårljuset återkommer och isen och kylan försvinner kommer konditionen att förbättras i rasande fart!

  PERFEKT!!

  kram
  AC

  AC

  January 26, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment