Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Laxbiffar till middag och lunch.

Igår blev jag bjuden på middag av de här två fina människorna. Dessutom hade jag lyxen att få med mig en matlåda hem, som jag precis avnjutit på lunchen. Life is good!

Laxbiffar är verkligen något jag kan rekommendera. Enligt mamma så klipper man bitar av en färsk lax, blandar dte med ägg (och kryddor?) och gör sedan små biffar som man steker kort tid på hög värme. Ljuvligt är vad det är!

Fisk är så himla gott. Bara så. Nu väntar en tre-timmars föreläsning om statistik..

  • Javisst är de goda!
    Så här gör man, lätt som en plätt.
    Färsk laxfilé
    hela ägg
    salt och peppar

    alla ben bort ur filén, tärna fisken, blanda med helt ägg (ung 1 ägg/500 gr) och salt och peppar.
    Klicka ut i vändningsbar storlek i den heta pannan. Trixet är att få en lite knaprig yta, så att biffen håller ihop när den ska vändas.

    Serveras med god sallad (gärna med den sötsyrliga balsamicon O olja.
    Bearnaise sås med klippt dill och massor med lime är pricken över i
    skalad potatis till
    YEAH baby,, sååååå gott

    Att förbereda fisken tar lite tid, resten går snabbt.

    Fungerar jättebra att frysa ner sen också.

    Mums

    kroppstransformation

    January 19, 2011

  • ps. var förberedd på strykande åtgång. det går åt mycket mer än man tror..

    kroppstransformation

    January 19, 2011

  • Men åhhh, håller med. Fisk ÄR verkligen gott! Och laxbiffar ska jag defintivt prova att göra! :D

    JoHo

    January 20, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment