Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Lucka 15: Mina rädslor

Varje dag under december kommer jag öppna en lucka till mina minnen, tankar och åsikter. Kanske lär ni känna mig, personen bakom den här bloggen, lite bättre under resans gång.  Idag berättar jag om mina rädslor.

Vad är jag rädd för? Att inte räcka till. Att bli avvisad. Att vara utanför. Att vara en dålig flickvän. Att misslyckas. Att gå upp i vikt. Att må dåligt. Att ta fel beslut. Att inte ha kontroll. Mörker.  Att inte vara bra nog. Att vara en dålig vän. Att förlora någon jag älskar. Att göra andra besvikna.

Jag har nog många små rädslor, fler än dem jag räknat upp ovan, som kanske inte alltid gör sig påminda, men som finns där under och påverkar mig i vissa situationer. Jag tror att det som är viktigt, är att man försöker utmana sig själv och sina rädslor, att man ifrågasätter dem och inte bara anpassar sitt liv utefter dem så att man aldrig ska behöva vara lite rädd. Jag tror att rädslor finns där för att konfronteras och att man växer av att utmana sig själv. Att visa sig modig nog.

Rädslor känns ofta farligare i mörkret än när man plockar fram dem i ljuset och ser dem i vitögat. Jag är inte rädd för mina rädslor, jag är medveten om dem.

 • Min pappa lärde mig som liten att i folksagorna sägs att den som vet trollets namn har makt över det. Det ligger en djup visdom i detta: kan du sätta namn på rädslan så blir den synlig och konkret i stället för att svårfångad och undanglidande. Ge alltså rädslan ett namn som fångar in något väsentligt om den.

  fine

  December 15, 2010

 • Hittade till dig idag. Läste detta inlägg (och den kloka kommentaren) och insåg att här kommer jag att både lära mig mycket och känna igen mig. Denna läsning ser jag verkligen fram emot!!!!!

  Mini

  December 16, 2010

 • Härligt med sista raden, just att vara medveten är riktigt bra.
  Otroligt vacker bild på dig!
  <3

  Li

  December 16, 2010

 • Den där rädslan om att vara en dålig vän kan du stryka på en gång..eftersom du är den bästa vän jag vet!!!!Du är underbar!!

  Tingeling

  December 16, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment