Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Underbara vinter.

Igår tog jag en liten kvällspromenad med hunden innan jag kröp ner i sängen. Jag slogs av hur lycklig jag kände mig när jag kom ut i ett iskallt och knäpptyst vinterland. Den här snön som låg där så mjuk och inbjudande fick hjärtat att bli varmt. Det påminner mig om så mycket fint.

Vinterritter med hästens ångande andedräkt som ett rökmoln i luften, köldbitna kinder och doften av kyla i näsborrarna. Pulkalekar med kusinerna och lillsyrran. Jag minns framförallt den gången då vi skickade iväg min syster utför en ispulkabana vi gjort och hon åkte rätt ut på parkeringen och in i en bil. Det var tider det..

Eller den gigantiska ljuslyktan vi gjorde, som var över två meter, hur det tindrade i våra ögon när våra föräldrar kom ut för att beundra den. Eller skidåkande i Ramundberget dit vi åkte minst en gång om året, jag kräktes alltid i bilen på väg upp. När overallen var varm och svettig och vi försökte lära vår stackars dalmatiner att dra en släde. Hon kämpade på, men var väl inte direkt en draghund..


En veterinärbesiktning för många år sedan som fick genomföras i minst sagt problematiskt väder. Pappa springer med hästen och mamma jagar på. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder..

Så, även om sommaren är helt fantastisk och många längtar dit redan nu, så tycker jag att det är underbart med vinter, riktig vinter. Gärna en halvmeter snö till och ca 10 minus, det är som perfekt. Om en liten stund ska jag ta med hunden och gå en långpromenad. Har en känsla av att det kommer ge en hel del för både kropp och själ. Jag hjärta vinter!

bloglovin

 • underbara minnen! Kommer själv ihåg hur ångan stod som ett stort tjockt moln kring en och hästen när mna kört ett pass i ridhuset på vintern, det va så mysigt. Och iskristaller i håren på mulen. Så gulligt! :D

  fine

  November 26, 2010

 • Ja visst är det härligt med vinter! Och en mycket bra kärleksförklaring till vintern! Ser fram emot lite mer snö så att längdspåren häromkring kan användas och efter den inplanerade resan till Sälen i januari. Men först är det julmys en hel månad :)

  Ulrika

  November 26, 2010

 • Uuuunderbar bild på dig och hästen! Fototävling på den!

  Erika

  November 26, 2010

 • AKTA DIG, hästen försöker ju äta upp dig! =O)
  Återigen, jag älskar ju vintern så otroligt mycket och när du skriver om den så känner jag bara att yes, vad skönt att den börjar komma.
  Lägger till att jag älskar promenader som slutar i röda ben trots långkalsonger!
  <3

  Li

  November 26, 2010

 • Älskar också vintern! Världen blir så mycket vackrare! :)

  Lisa

  November 27, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment