Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Tillbaka på mitt andra hem.

Säg vad är väl en onsdag utan ett besök å mitt andra hem, min vårdcentral? Förmodligen alldeles alldeles underbar. Dagens besök gav mig inte så mycket mer att hetsa upp mig över än att min lever är i stil med en alkis och att jag ska in och ultraljudas imorgon. Dessutom framkallade läkaren kraftiga smärtor i min lever när han prompt skulle trycka på den. Jag har inte haft det tidigare, men har nu haft halvonthela dagen (vissa hävdar att det bara är psykiskt dock, haha) Förutom det? Jo just det, eftersom jag varken dricker alkohol eller kaffe eller röker så lät min doktor antyda att det inte var så bra att jag inte alltid lagar maten själv. När jag skämtsamt sa något om att min sambo kanske försöker förgifta ihjäl mig sa han bara “Du sa det, inte jag.”(FÅR de säga så? Haha, herregud!)

Dagens doktor sa förövrigt andra nytänkande grejer kring att gå ner i vikt. Enligt honom är det viktigt att äta frukost, lunch och middag för att gå ner i vikt. Det är också bra att röra på sig. Han sa även att det är bra att gå ner i vikt långsamt. Ovärderliga tips som jag från och med idag bär med mig..

Skämt åsido. Jag är rätt less på att inte veta vad det är för fel. Men imorgon ska jag ultraljudas. Jag kanske ska göra om bloggen till en sjukblogg?

 • Haha.. kloka viktråd du fick av den läkaren. Vart fick han lära sig den hemligheten? :P

  doofie

  November 3, 2010

 • doofie> Jag vet inte, men alla som kämpar med sin vikt borde vara överlyckliga för att jag delar med mig utav min nya kunskap! :D

  ÄtaTränaKämpa

  November 3, 2010

 • Hej,
  jag har följt din blogg några veckor för lite inspiration även om jag aldrig kommenterar ngt!! men när jag läste om dina levervärden kände jag att jag måste berätta en sak. För några månader sen hade min man nämligen förhöjda levervärden (32 år) och efter många blodprover och frågor om alkoholvanor kom läkaren på en sjukdom som heter hemokromatos. Ett av symptomen är försämrad leverfunktion! Det visade sig att min man har den här ärftliga sjukdomen och nu efter många många blodtappningar börjar hans lever och blodvärden bli bättre. Men tyvärr är det en rätt ovanlig och mycket okänd sjukdom även hos läkare! Min man blev remitterad till en internmedicin specialist och där fick han sin diagnos som får sin behandling nu.
  Vet inte om din läkare har tänkt på denna sjukdom men ville berätta det för dig om det är något som kan hjälpa.

  Tack för din blogg!
  Katrin

  Katrin

  November 4, 2010

 • Suck för läkare!!!!
  Mitt bästvärsta minne var hemma på vårdcentralen i byn, där jag fick utskrivet antideppressiva för panikångest och depression.
  Problemet var ju bara att jag INTE var deprimerad eller hade panikångest!!! Det visade sig sedan i ett sjukhus här i Stockholm att det var gallblåsan och gallsten!
  SÅ jag litar inte på sjukvården och NEJ jag tycker inte att han borde ha sagt så!
  Hoppas de hittar det riktiga felet istället.
  <3

  Li

  November 4, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment