Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Märklig tentauppladdning med dejt och Bra Mat.

Jag skäms nästan för att skriva det här, men i torsdags, när jag borde varit fullt och fast panikpluggandes hela kvällen, hamnade jag istället på relativt nyöppnade (och fantastiska) restaurangen Bra Mat i Sundbyberg. Med facit i efterhand, då tentan kändes så bra, så var det möjligtvis det bästa jag kunde göra. Få en paus och tänka på något annat.

Maten var fantastiskt god. Jag och min fine sambo delade på en förrätt, det var sjukt gott.  “Heta yuzomarinerade tigerräkor med vitlöksrostat bröd”

Till varmrätt åt jag “Grillad färsk lax med stött potatis smaksatt med Västerbotten och färska örter, bräserad rödlök samt örtcreme”. Lax kan ju vara god, och sen kan den vara ljuvlig. Den här laxen var ljuvlig, men ännu godare var deras potatisbakelse, hur gör man en sån? Någon som vet? Det borde ju inte vara helt omöjligt? Stött potatis smaksatt med västerbottenost. Så gott.

Efterrätten kommer svettas ut idag är det tänkt. Den var helt klart värd det. “Apelsinkryddad chokladganache toppad med krossade pistagenötter och grädde”. Fast jag förstår verkligen inte vitsen med grädde. Grädde är inte gott helt enkelt.

Så, den här underbara trerättersmiddagen fick bli en liten märklig uppladdning inför tentan igår. Bra mat är viktigt, inte bara inför fysisk prestation,hjärnan behöver också näring för att kunna jobba.

  • Jag gillar grädde, både smaken och konsistensen. Är ju så juvligt len om mjuk i munnen. :-)

    Running girl

    March 27, 2010

  • Åh mums! Var ute igår och åt finmat, det är gött att lyxa till det ibland:D

    sanna

    March 27, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment